Vilken obeskrivlig lycka

Så glad, så sjukt jäkla GLAD är jag idag. Varför? Jo, för att jag ÄNTLIGEN har blivit behörig till sjuksköterskeutbildningarna som jag har sökt till i Sverige till hösten. 

 
Men det har bannemej inte varit lätt. Vet inte om jag orkar dra heela historien här och nu, men kan dra en snabb historia. Det här gäller alltså bara mig och Nathalie, i hela yrkesgymnasiet ungefär. Så efter mycket kämpande i 3 år i gymnasiet, med både närvårdarexamen + studentexamen, så var vi lovade att kunna söka till sjuksköterska i Sverige till hösten. Men som tur var, så hade vi redan bestämt oss för att ta ett sabbatsår, eftersom vi just före vi gick ut skolan fick veta att vi inte skulle vara behöriga till att söka. Suck. Men bara att bryta ihop och komma igen. Så vi kom hem från Australien tidigare än vad vi tänkt, för att läsa de 3 kurser som vi saknade, på lusse. Efter kämpande med skola + jobb, så var de väldigt skönt med sommarlov och att få invänta antagningsbeskedet. Men då kommer chocken, vi var inte behörig. Då föll allt. Som vi hade kämpat, blivit lovade och hoppats. Ett till år på den här ön, nej jag orkar inte. Men tackvare min underbara pappa och med hjälp från högra makter i yrkesgymnasiet, så hände ett mirakel och det hade blivit nått fel i våra anmälningar, så det visade sig att vi var behöriga iallafall. Den lyckan, den är obeskrivlig. Från längst ner i botten, flög allt upp i toppen! Helt jäkla underbart!! Tror ingen riktigt förstår hur jobbigt dehär har varit, att få veta att alla planer är krossade pga av en ynka kurs.. Men tack och lov så löste det sig! Så nu jäklar, nu blir det Sverige och studera till sjuksköterska i höst, jag är lycklig!

20 års kidnappning

 
I söndags var det egentligen meningen att jag skulle jobba 8-20, men bäst som de var så stormade 3 tjejer in i mitt sovrum kl 07 på morgonen. Lagom nyvaken, förvirrad och chockad fick jag snabbt klä på mig, sen blev det ögonbindel på och så for vi iväg. När vi kom fram till hamnen fick jag se igen, och då var det dags för en tur till Sverige verkade det som. Efter några timmars bilkörande anlände vi till Gävle, härlig biltur med taggade tjejer och dunkande musik i högtalarna! Första stoppet blev lite shopping i Valbo, följt av typ världens största kebabtallrik (!) till lunch, haha. När vi handlat färdigt for vi hem till Saras fina lägenhet och fixade till oss, innan vi gick in mot staden i det underbart fina vädret. Vi satte oss på en mysig uteservering och avnjöt en otroligt god middag och dricka. Resten av kvällen bestod av helt galet mycket skratt, rundvandring i fina Gävle och så kikade vi in på en bar också, innan vi tog en skön promenad hem i sommarnatten! En så otroligt fin dag var det, med mina fina tjejer! 

Efter några timmars sömn, 4 tjejer i en 140 cm säng, haha, så var det dags för ännu ett äventyr. Det var dags för några timmar på Alborgen, typ som fångarna på fortet. Så jäkla roligt alltså!! Vi sprang runt som barn och löste äventyren. Vi skrattade så vi kiknade, samtidigt som vi ansträngde både hjärnan och kroppen till max. Det var verkligen så lyckat och en toppenbra idé som dom kommit på! När vi äventyrat klart så for vi via IKEA en sväng innan det bar av mot hamnen. Ännu en härlig biltur med dunkande musik i högtalarna. Väl hemma på Åland visste jag varken ut eller in, var såå himla trött efter alla intensiva dagar, men såå lycklig.

TUSEN TACK världens finaste ni, som fixade såå fint för mig! Jag hade verkligen 2 helt grymma dagar med er, tusen tusen tack! ♥

förra veckans härliga dagar


Det var några dagar sen sist måst jag ju säga, men har verkligen inte haft tid för att blogga. Förra veckan bestod av en massa härliga stunder med härliga människor. 

Jag slutade tidigt i onsdags, så då for jag direkt ut till Moas stuga i Vestanträsk och umgicks med henne, Timon, Thiboult, Wiliam, Janice och Ken. Vin och chips på bryggan till solnedgången, en helt okej kväll kan man ju absolut säga! 

I torsdags lyckades jag äntligen göra klart mitt andra skede med bilskolan, på tiden med tanke på att mitt körkort går ut om en vecka ungefär. Sen for jag ut till Maxinge och mötte upp Jessica och Meja, hela 3 timmar lyckades vi spendera där, men trevligt var det. När vi var färdighandlade hämtade jag upp Nathalie och så for vi ut till Moas stuga för ännu en härlig kväll!

I fredags var det dags för lite dagisjobb, så roligt att få hoppa in på dagis ibland! Dagen gick riktigt fort och jag trivdes riktigt bra! Fredagskvällen bjöd på lite kubbspel i stan med Sara, Nathalie, Malin och Malin. Äntligen är det sommar alltså! Följt av årets första Åbbenhäng, heelt okej alltså, och riktigt trevligt var det! 

Lördagen bestod av 12 timmars arbete på mitt underbara jobb, och på kvällen mötte jag upp Nathalie för en välbehövd promenad, så skönt! 

studentfirande och 20 år fyllda


Lördagen var en minst sagt härlig dag! Så underbart att få se alla glada studenter springa ut från lusse, det kändes som om det var igår man själv gjorde det, fölt av flera studentbjudningar för att fira ännu mer. Jag hade turen att få fira fina Pernilla, Malin och Ida lite extra, innan det bar av hem till mig för lite 20 års firande. Jag hade en riktigt toppenbra kväll med mina fina tjejer, innan det var arken som gällde resten av kvällen/natten. 20 års dagen dock, söndagen, den var lite tyngre och tröttheten var ett faktum. Men det gjorde minsann ingenting, med tanke på hur underbart fin dagen före var. Tack alla inblandade för en underbart härlig helg och ett mycket fint födelsedagsfirande! ♥

RSS 2.0