25 mars 2013

Vi orkade inte ta vårt pick och pack och åka hem den här helgen, så vi passade på att ta en lugn och skön helg här i Stockholm. Lördagen spenderades på stan, det är verkligen galet vad man inte kan låta bli att shoppa när man är här, inte riktigt okej. Nåja, jag hittade en hel del fina saker iallafall. Efter några timmars shopping mötte jag upp Jenna för en välbehövd fika/lunch, alltid lika roligt att träffa den tjejen! Lördagskvällen blev riktigt lugn med några oth avsnitt.

Igår var det ännu en ledig och fin dag, men vi lyckades faktiskt ta itu med examensarbetet och jobbade med det några timmar. Sen avnjöt vi en stund ute på balkongen i solen, underbart skönt ska jag säga er! Kvällen spenderades med lite student-res-tittande och skype med Sara, yes, snart ska vi minsann boka!

Jag jobbar kväll på praktiken idag, så har haft en riktigt skön sovmorgon. Men nu ska jag börja fixa mig, sen far jag nog in en sväng via stan innan det bär av mot praktiken! Hoppas ni får en riktigt fin och bra dag!

19.03.2013

Vi var lediga hela helgen från praktiken, så vi passade på att åka hem till Åland en sväng. Var helt otroligt trött när jag kom hem i fredagskväll, så det blev sängen direkt. Det finns nog inget bättre än när man kommer hem efter nån vecka och får sova i sin egen säng, underbart. Nåja. Direkt när jag vaknade i lördags gick jag upp till Meja, vad jag har saknat dom alltså! Så jag var där och busade hela dagen. Sen åt jag en himla god middag, jisses vad man uppskattar mammas goda mat när man bosatt sig ett tag i sverige såhär, haha. Efter middagen var det bara att börja fixa till sig och dra sig mot staden, hade värsta myskvällen med ostbricka och god dricka med Nathalie och Sara! Det var meningen att det skulle ha blivit utgång sen, men vi landade hos Malmbergs en stund i stället och for sen vidare till Darnemo. Där hade vi en riktigt trevlig natt med en massa roliga spel och trevligt sällskap! Vid 5 tiden var det dock dags att börja vandra hemåt.

I söndags var det dags för 1 års kalas hos gulleMeja, trevligt värre. Kvällen spenderades hemma i soffan, välbehövt. Igår var jag först på Mejas mamma-barnkalas och sen var det bara att börja packa igen och fara tillbaka till Sverige, skönt med en helg hemma men det ska bli roligt att komma tillbaka till praktiken. Nu ska jag snart börja stiga upp ur sängen, fixa till mig och käka lite innan jag far iväg mot praktiken, härligt!

♥ Meja 1 år ♥

Igår fyllde min älskade systerdotter Meja hela 1 år! Galet vad det här året har gått fort alltså, och vad många fina minnen och härliga stunder jag redan har fått med min lilla sötis. Du lyser verkligen upp mina dagar och är bara för underbar. Mosters älskade lilla gulleMeja ♥



livet är så orättvist ibland

Dagarna här i Stockholm går verkligen fort framåt, vi har snart varit här i 1 ½ vecka redan! Men somsagt så trivs jag fortfarande jätte bra på praktiken, även fast det kan vara rätt psykiskt tungt ibland. Idag var en dag som var rätt tung psykiskt, det är verkligen inte lätt att se andra människor skadade och få veta deras hemska sjukdomshistorier. Livet är verkligen så himla orättvist ibland! Så nått jag kommer lära mig från de här veckorna är att livet kan ändras på några sekunder, och att man verkligen ska vara glad för att man kan vara så självständig som man är och får göra allt som man vill och kan! Det är speciellt svårt att se personer i ens egen ålder och andra unga människor som varit med om hemska saker som gjort att dom hamnat i rullstol för resten av sitt liv, det är hemskt. Men ändå är alla så possitiva och kämpar på, och det beundrar jag så!

Även fast praktiken somsagt kan vara tung ibland, så trivs jag så otroligt bra! Jag har lärt mig massor på bara några dagar och alla är verkligen så himla trevliga! Det är verkligen ett ställe som jag skulle kunna tänka mig att jobba på i framtiden, verkligen ett toppen ställe med så mycket kunskap!

Nu ska jag mysa ner mig under täcket och se några avsnitt av oth innan det är dags att sova, det har liksom blivit standard-kvälls-sysslan, hehe. Helt galet vad trött jag är på kvällarna också, orkar knappt hålla ögonen öppna till kl.21. Så det blir nog en tidig kväll ikväll också, så skönt!

praktik i Stockholm

Just ja, jag har ju tydligen en blogg också, det hade jag visst glömt bort. Nejmen har inte riktigt vetat vad jag ska skriva, så då har det inte lyckats bli några inlägg heller. Men nu gör jag ännu ett nytt försök till att blogga lite, om inte annat så är det ju så roligt att läsa i efterhand vad man har sysslat med.

Förra helgen var det Karonka för hela slanten, vilken underbar dag och kväll det var! Alla var så otroligt fina och stämningen var på topp. Det var verkligen en kväll jag sent kommer att glömma, skulle verkligen göra vad som helst för att få göra om det igen!

Just nu är jag bosatt i Stockholm med min käre vän Nathalie, vi har varit här i en vecka nu och ska va här i fyra veckor till. Och nej, vi är inte bara här och hänger, utan vi är på praktik på Rehab Station Stockholm, som är ett rehabiliteringscenter för personer som råkat ut för multitrauman eller fått en ryggmärgsskada och blivit förlamade, men även för personer med andra sjukdomar och skador. Så dom kommer till rehabiliteringscentret för att träna upp sig och lära sig att leva med sin skada eller sjukdom. Så himla intressant att se och få följa med hur det går för alla. Vi har somsagt bara varit på praktiken i några dagar, men jag trivs så himla bra! Alla är verkligen hur trevliga som helst, och det är så himla intressant! Så dom är 5 veckorna kommer nog verkligen bara svischa förbi.

Nå det var en liten uppdate från Stockholm, nu ska vi precis laga lite lunch och sen sätta oss på bussen mot praktiken! Underbart väder är det här också, och knappt nån snö, UNDERBART!

Bjuder på två insta bilder från karonkan!




RSS 2.0